Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Skönhetens evolution" by Richard O. Prum " eBook PDF Kindle ePub Free

Skönhetens evolution

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Skönhetens evolution
  • Author : Richard O. Prum
  • Release Date : January 14, 2019
  • Genre: Pets,Books,Lifestyle & Home,
  • Pages : * pages
  • Size : 6501 KB

Description

"Den enskilt mest tankevÀckande bok jag lÀst i Är, en sÄdan dÀr bok som förÀndrar hela ditt sÀtt att se pÄ vÀrlden."
Michael Pollan
Skönhetens evolution blev utsedd till en av Ärets bÀsta böcker av The New York Times och var finalist till Pulitzerpriset 2017. Boken Àr en hÀpnadsvÀckande vetenskaplig utforskning av naturens under, skriven med en glödande kÀrlek till fÄglarna och deras vÀrld.
Inom den gÀngse vetenskapen anses Charles Darwins teori om det naturliga urvalet förklara allt som finns i naturen; vilka arter som överlever, vilka som tynar bort och vilka egenskaper som respektive art utvecklar för att överleva. Men kan det naturliga urvalet verkligen ligga bakom allt vi ser i naturen?
Det tror inte den amerikanska ornitologen Richard O. Prum. Djupt inne i tropiska djungler vÀrlden över finns det fÄglar som uppvisar en svindlande variation i utseende och parningsritualer. Klubbvingade manakiner som sjunger med sina vingar, den större argusfasanen som blÀndar potentiella partners med fjÀdrar tÀckta av tredimensionella gyllene klot och fÄglar som moonwalkar.
Under 30 Ärs fÀltarbete bland fÄglar har Prum sett Ätskilliga karaktÀrsdrag som inte gÄr att förklara med det naturliga urvalet, det vill sÀga de har ingen praktisk funktion. För att förstÄ detta ÄteruppvÀcker han Darwins bortglömda teori om det sexuella urvalet, dÀr valet av partner utifrÄn strikt estetiska skÀl utgör en avgörande motor för evolutionÀr förÀndring: skönheten har ett vÀrde i sig.
Dessutom hÀvdar Prum att det Àr honorna som driver denna förÀndring; det Àr deras sofistikerade sinne för skönhet som formar djurriket, vÄr vÀrld och inte minst oss sjÀlva.


Ebook Download "Skönhetens evolution" PDF ePub Kindle